Som butikkeier kan det være stor verdi i å benytte ditt eget domene i markedsføring og salg av dine produkter. I TaBetalt har man mulighet til å spesifisere ditt domene, slik at kunder finner din nettbutikk. For å få dette til å fungere må man sette opp en DNS peker. DNS er mekanismen som oversetter et domenenavn til en spesifikk IP adresse på en server. Du må altså registrere TaBetalt’s IP adresse i DNS.

Merk at vi har valgt å benytte skjermbilder fra en leverandør av domenetjenester, domeneshop.no. Skjermbilder kan avvike for ulike leverandører.

Følgende steg må gjennomføres for å sette opp ditt eget domene i din TaBetalt nettbutikk:

1. Kjøpe eller eie et domene
  2. Logge inn hos domene registrar og sette opp DNS peker
  3. Spesifisere domene i TaBetalt
  4. Teste at oppsettet fungerer

1. Kjøpe eller eie et domene

DOMENESHOP_DOMENE_OVERSIKT

Du må enten skaffe eller eie et domene for å benytte denne funksjonen i TaBetalt. Vi anbefaler domeneshop.no som domene eier (registrar). De har et enkelt grensesnitt, er rimelige og er en kjent aktør i bransjen.

2. Logge inn hos domene registrar og sette opp DNS peker

DOMENESHOP_DOMENE_DETALJER

Etter innlogging hos din registrar vil du kunne velge det domenet du vil benytte.

Deretter skal du administrere NDS pekerene til dette domenet.

Til slutt må du opprette domenepeker for ditt domene til TaBetalt’s server. Du skal benytte IP adresse 80.232.120.165 som vist i eksempelet under:

Husk! Du kan benytte både www.domenenavn.no, webshop.domenenavn.no eller domenenavn.no. Det er heller ingen begrensning på om det er et: .no, .com, .net eller annet domenenavn.

Merk! Det kan ta opptil 24 timer før din DNS peker er aktiv, avhengig av leverandør.

3. Spesifisere domenet i TaBetalt

TABETALT_DOMAIN_SETUP

I TaBetalt Admin ( admin.tabetalt.no) trenger du kun registrere domenenavnet du ønsker å benytte. Husk å skrive inn hele domenenavnet.

Dersom du gjør endringen etter at butikken din har vært aktiv en stund, har vi sikret at gamle linker fremdeles vil virke som før. Du behøver ikke gjøre noe eller være redd for at informasjon du har sendt ut eller benytte tidligere nå skal slutte å fungere.

4. Sjekke at det fungerer

Du skal nå kunne navigere til din webshop via ditt valgte domenenavn.

Merk! Det kan ta opptil 24 timer før din DNS peker er aktiv, avhengig av leverandør.