Google Analytics er et veldig populært verktøy for å analysere og se på trafikken til din nettbutikk eller nettside. Vi har en enkel og en avansert måte å tracke besøk i tabetalt.no via Google Analytics.

Enkelt oppsett: Tracking av trafikk via UA kode

Under “Innstillinger” og “Oppsett” finner du et felt med ledetekst GoogleAnalytics kode. Det er denne koden som benyttes for å identifisere og samle trafikk til din konto. Du vil finne din Tracking ID eller UA kode i GoogleAnalytics etter å ha satt opp en konto (se blogginnlegg om oppsett av en Google Analytics konto her).

gat1

Du skriver inn hele koden (med “UA-” foran) i feltet så vil Google Analytics plukke opp all trafikk. Og du vil finne denne informasjonen på din Google Analytics konto.

Nå vil Google Analytics spore all trafikk i din nettbutikk og du vil kunne se all statistikk på dine sider hos Google Analytics.

Avansert oppsett:

Tracking av trafikk i tabetalt
Du tenker nå at det kanskje kunne vært praktisk å se denne informasjonen direkte i administrasjonspanelet til din TaBetalt-butikk? Det kan du nemlig!

gat2

Det er her du virkelig vil få bruk for dette blogginnlegget, da det kan være lett å snuble i den Google-jungelen du nå må gjennom. Det er som det heter på fagspråket, litt knørvete. Men om du følger denne guiden skal det ikke være veldig vanskelig.

Før du begynner på denne delen av guiden er du nødt til å en ferdig oppsatt Google Analytics-konto og fått tildelt en UA-kode. Det er veldig viktig at du oppretter UA-koden før du fortsetter, da dette ikke vil fungere om det ikke gjennomføres i riktig rekkefølge. Dersom du ikke har gjort dette ennå kan du følge denne guiden: Oppsett av Google Analytics

For å kunne se din besøksstatistikk direkte i TaBetalt sitt administrasjonspanel så må du gjøre følgende:
1. Gå til Google Developers Console (https://console.developers.google.com).
2. Her er du nødt til å opprette et nytt prosjekt.

gat3

3. Oppgi prosjektets navn og gi det en prosjekt-id.

gat4

4. Vent på at prosjektet skal bli opprettet. En meny vil dukke opp nede i høyre hjørne som viser status på prosjektet.

gat5

5. Etter at prosjektet er opprettet klikker du på menyvalget «APIs & auth» og velger «APIs».

gat6

6. Velg «Analytics API» og klikk på «OFF»-knappen for å endre status til «ON».

gat7

7. Velg så «Consent screen» under «APIs & auth» i hovedmenyen til venstre.

gat8

8. Velg din epost fra listen og fyll ut «PRODUCT NAME». Dette kan f.eks være ditt butikknavn. Alle andre felter i dette skjemaet er valgfrie og du kan fylle de ut om du vil. Avslutt med å trykke på «Save» i bunnen av skjemaet.

gat9

9. Klikk så på «Credentials» under «APIs & auth».

gat10

10. Klikk så på «Create new Client ID».

gat11

11. Velg «Web Application» og oppgi adressene som er listet ut under «Fill in the following information» på adressen http://admin.tabetalt.no/dashboard/Help/GoogleAnalyticsSetup i feltene som vist i bildet under og fullfør ved å klikke på «Create Client ID».

gat12

12. Du vil så få oppgitt informasjon om din Client ID. Kopier Client ID og Client Secret fra denne siden og lim de inn i ditt TaBetalt administrasjonspanel.

gat13

13. I administrasjonspanelet så klikker du på «Innstillinger» i hovedmenyen øverst og velger «Google Analytics». Her oppgir du Client ID og Secret i sine respektive felter og klikker «Save». Hvis du har flere Google Analytics-profiler så velger du den du opprettet for din butikk. Dersom du har kun denne ene så vil den automatisk velge den.
14. Når du har gjort dette så vil du bli presentert med en graf og noen valg for hvordan du kan sortere dataene i grafen.

gat14 gat15

Du vil nå også kunne se en besøksstatistikk på hjem-skjermen i ditt TaBetalt administrasjonspanel.