Vi får stadig spørsmål om hvordan man kan sette opp en helt ny GoogleAnalytics konto. Derfor har vi laget en guide som beskriver denne prosessen!

Oppsett av en ny Google Analytics konto

I første omgang er du nødt til å registrere deg en konto på http://analytics.google.com/ og opprette en profil her for din butikk:
1. Start med å klikke på «Sign up».
ga1
2. Velg «Website» under «What would you like to track?».
3. Oppgi et kontonavn under «Account Name», for eksempel organisasjonens navn.
4. Oppgi nettsidens navn under «Website Name».
5. Oppgi nettsidens adresse under «Website url». Her er det viktig å huske hvor butikken din faktisk ligger hvis du benytter ditt eget domene i stedet for standardadressen som tildeles av TaBetalt. For eksempel om butikken ligger under http://www.minbutikk.no eller rett på http://minbutikk.no. For at all trafikk skal registreres helt riktig så er det viktig å holde tunga rett i munnen når man oppgir butikkens adresse.
6. Velg en industrikategori, land og tidssone.
7. Klikk på «Get Tracking ID» for å fullføre registreringen.

ga2_2

Du vil nå få tilgang på en såkalt UA-kode som er nøkkelen for å kunne spore dine besøkende og deres aktiviteter i din butikk. Denne koden benytter du i tabetalt.no ved å taste inn koden i feltet «GoogleAnalytics kode» i «Oppsett nettbutikk» som du finner under «Innstillinger» på hovedmenyen og klikker på lagre.

ga3

ga4

Dette er alt du trenger å gjøre for enkelt tracking av trafikk til din butikk. Nå vil Google Analytics spore all trafikk i din nettbutikk og du vil kunne se all statistikk på dine sider hos Google Analytics.